Miljøvenlige produkter

Det er svært at komme uden om miljøvenlige produkter, og særligt fordi der findes så mange forskellige grader af miljøvenlige produkter. Produkter kan være produceret økologisk eller vegansk. Det kan også være, at der er sparet på vandet, eller måske er produktet blevet fragten på en særlig måde. Det kan bøjes på mange måder, men lad os se lidt mere på hvad det kan dække over.

Gode produkter for miljøet er ikke en ny ting

Jeg kan huske 30 år tilbage, hvor der også blev talt om miljøvenlige produkter. Det var også på det tidspunkt, hvor vi blev bevidste om, at vi ikke bare måtte smide batterier ud i skraldespanden. Siden er det dog taget til med en hel del, og i dag ser vi grønne og mere miljøvenlige produkter overalt. Særligt elbiler vinder frem, modeindustrien producerer mere tøj med recycle eller et økologisk badge i kraven.

Tandbørster kan også købes som miljøvenlige produkterMen faktisk vinder en lang række produkter frem i dag, som enten kan kalde sig økologisk eller vegansk. Det kan være alt fra tandbørster til bagepapir.

Økologisk, vegansk og bæredygtigt?

Reglerne for hvornår et produkt er vegansk er ikke til at tage fejl af. Der må ikke være spor af dyr i produkterne. Det er helt sort og hvidt. Til gengæld er økologi lidt svær. Et produkt kan godt få stemplet for at være økologisk, selvom der er brugt medicin eller en mark er blevet sprøjtet. Det har nemlig noget med mængden af ‘ikke naturlige’ stoffer der er brugt. Hvor grænsen går, det afhænger i høj grad af land, type produkt osv.

Men hvor det bliver virkelig svært er ved bæredygtighed. Helt grundlæggende betyder ordet, at produktet ikke har gjort skade på Jorden ved produktionen. Et sådan produkt eksisterer ikke rigtig, med mindre du går ud i haven og spiser et æble fra dit eget træ. Alle andre produkter du kan købe kan kun være tæt på bæredygtig. Der vil nemlig altid være et led i produktionen eller fragten fra et andet land og til forbrugeren, som gør at produktet ikke bliver 100% bæredygtig. Der arbejdes dog hele tiden på forbedringer, og en dag vil flere produkter måske kunne kalde sig for bæredygtige produkter.

Køb miljøvenlige produkter online

Der findes mange forskellige gode webshops, hvor du kan købe gode produkter, som alle gerne vil i retningen af at være bæredygtige og gode for miljøet. Det bedste sted jeg har fundet, er hos SUMA. Her er et stort udvalg af miljørigtige produkter. De har særligt mange økologiske og veganske produkter til køkkenet og badeværelset. Men der er også mange andre gode hverdags produkter.