Kondomer

Kondomer er for mange en pligt.

Historien om kondomer går mange år tilbage. Faktisk findes der materiale, som viser, at der helt tilbage i midten af 1600-tallet blev brugt kondomer. Dette var længe før Goodyear dæk og elastikker, så dengang benyttede man tarme fra dyr. Det er der ingen grund til at rode mere op i – dog viser det, at prævention og sikker sex også dengang var på dagsordnen.

Kondomer og brændt gummi

Nu er Goodyear allerede nævnt, og det var ikke helt uden grund. I midten af 1800-tallet opfandt Charles Goodyear nemlig en særlig gummi, som var yderst fleksibel, tynd og yderst slidstærk. Dette er tæt på de kondomer, som vi kender i dag.

Op gennem årene har der dog været en stor udvikling indenfor kondomer. I dag er der en hel vifte af forskellige typer. De kan variere i form, farve og smag. Det kan selvfølgelig lyde skørt for mange, men mennesker er forskellige. De fleste er dog enige om, at kondomer er en plage stå med i kampens hede og tager følelsen lidt ud af oplevelsen. Derfor prøver kondomproducenterne at lave flere slags, så der forhåbentlig er kondomer der passer godt til alle.

Sikker sex med kondomer

Kondomer er en rigtig sikker måde at beskytte sig i et samleje. Kondomer beskytter mod sygdomme som AIDS, klamydia og alle andre kønssygdomme. Klamydia er i Danmark meget udbredt, og det er da heller ikke en livstruende kønssygdom, men kan dog ubehandlet udvikle sig til underlivsbetændelse og tarminfektion.

Men ikke nok med at kondomer beskytter mod sygdomme, men mange benytter selvfølgelig også kondomer for at undgå uønsket graviditet. Ved brug er chancen for graviditet nærmest ikke muligt. Der kan selvfølgelig opstå brud i gummiet, men dette sker yderst sjældent.

Der findes rigtig mange butikker og webshops som forhandler kondomer. De findes som sagt i mange størrelser, former osv., så du finder helt sikkert dem som passer dig bedst. Der findes en god guide omkring køb kondomer online. Durex er et af de gode produkter, som du også kan læse mere om på Kondom Fabrikken.