Jawbone Up Anmeldelse

Sundhed, smartphones og sociale medier. Ord som i dag er svære at komme udenom, og ord som i den grad optager mange menneskers tid og interesse. Smider jeg ordene i en spand og ryster den lidt, så kan der meget vel falde et lille armbånd ud af spanden. Men det er ikke et hvilket som helst armbånd. Jawbone UP er nemlig et armbånd med fokus på sundhed, smartphones og lille portion socialt.

Jawbone UP Anmeldelse

Historien om Jawbone UP

Langt om længe landede Jawbone UP på de danske hylder. Faktisk burde det have været ude allerede sidste år, men desværre for Jawbone var deres første armbånd plaget af nogen grimme fejl. Det resulterede i, at firmaet trak UP armbåndet tilbage, og refunderede de armbånd, som der var blevet klaget over.

Nu er Jawbone UP tilbage! Og firmaet har arbejdet seriøst med tingene, og har fået udbedret de mangler, som var ved den første udgave. Jawbone er derfor klar med en seriøs konkurrent til markedets andre lignende produkter som FitBit One og Nike Fuelband. Her vil jeg ikke komme ind på en større sammenligning, men derimod fortælle om mine oplevelser med Jawbone UP.

Hvad er Jawbone UP

Nå ja, det er bestemt ingen selvfølge, at du ved hvad Jawbone UP er. Selv var jeg også lidt i tvivl, da jeg pakkede armbåndet ud af den virkelig lækre emballage. Men UP er et armbånd, som holder styr på hvor meget du bevæger dig og hvor godt du sover. Udover armbåndet skal du hente en gratis UP App til din iPhone eller Android smartphone. Denne App viser dig nu statistikker, tal, gode råd og meget meget mere om dit liv set gennem Jawbone UP øjne.

Jawbone pakker altid deres produkter godt ind - og dette gør sig også gældende med UP.

Jawbone pakker altid deres produkter godt ind – og dette gør sig også gældende med UP.

Hvordan virker det hele?

Et helsearmbånd – det lyder avanceret. Jawbone har dog gjort det så nemt, at alle kan være med. Når du modtager dit armbånd, så downloader du en gratis UP App. Herefter sætter du Jawbone UP i din smartphones AUX / høretelefon indgang. Nu registrerer din smartphone, at du har et nyt armbånd, og tager dig herfra gennem en række spørgsmål. Disse spørgsmål er alle med til, at skabe de bedste forudsætninger for at armbåndet kan give dig så præcise data som muligt. Du skal f.eks. svare på alder, vægt, højde osv. Armbåndet kommer også med forslag til de antal skridt og de antal timer, som du bør opnå på en dag. Du kan selv regulerer dette, hvis du har en anden mening.

Når du er færdig med opsætningen, så er der egentlig meget mere at gøre. Du har nemlig en tom App, som kun venter på at modtage information om søvn og bevægelse. Allerede her oplevede jeg en motivation for at komme ud af døren og brænde nogen skridt af. Så man kan vel allerede sige, at Jawbone UP virkede efter hensigten.

Nu har du bevæget dig, og det er tid til at overføre alt data fra armbånd til App. Nu tilsluttes Jawbone UP igen til din smartphones AUX indgang og en synkronisering starter. Efter få sekunder kommer resultatet.

Armbåndet synkroniseres hurtigt og giver dig dagens tal og statistikker

Armbåndet synkroniseres hurtigt og giver dig dagens tal og statistikker

Jawbone UP samler en lang række informationer. Du kan f.eks. se hvor mange skridt du har gået, hvor mange kilometer der er tilbagelagt og hvor meget du cirka har forbrændt. Endelig får du også en opgørelse over hvor meget du burde have bevæget dig. Og her synes jeg, at UP er fremragende. Jeg har nemlig flere gange indset, at jeg har bevæget mig alt for lidt i løbet af en dag, og UP har motiveret mig til lige at tage en ekstra gåtur. I det hele taget kan du blive motiveret af armbåndet til lige at gøre lidt ekstra. Du kan f.eks. få armbåndet til at vibrere efter 1 time, hvor du ikke har bevæget dig. Nu ved du så, at det er tid til at hente avisen eller hente print i kopimaskinen.

Jawbone UP dag og nat

UP er med dig på alle timer af døgnet. Når du går i seng, så laver du et langt tryk på knappen på armbåndet. Nu kommer et lys til syne på armbåndet, som fortæller, at det er nu er i nat-tilstand. Nu ved armbåndet præcis hvornår du er gået i seng, og den begynder at registrere din søvn. Når du står op, så trykker du igen på knappen og en ny dag er klar.

Armbåndet måler temmelig præcis din nattesøvn.

Armbåndet måler temmelig præcis din nattesøvn.

Herover ser du mine data for en tilfældig nat. Ud fra det kan vi se, at jeg faldt i søvn i løbet af 27 minutter. Jeg så faktisk lidt TV inden jeg faldt i søvn. Samlet var jeg vågen i 40 minutter i løbet af natten, og var kun vågen 2 gange.

Du kan også indstille Jawbone UP til at vække dig bedst muligt om morgenen. F.eks. har jeg fortalt den, at jeg skal op cirka klokken 7. Jeg har så givet den 20 minutters interval, hvor den fra 6:40 til 7:20 skal vække mig når jeg sover lettest, og dermed vågner bedst muligt. Desuden skal den kun gøre det i hverdagene. Det er en god måde at vågne på, men jeg er udpræget B-menneske, så det er stadig hårdt for mig at komme ud af sengen.

Med Jawbone UP kan du også tage Power Nap. Ideen med det er en hurtig søvn, som gør dig frisk i flere timer. Det vigtige her er, at du ikke sover for længe, og at du bliver vækket korrekt. Dette sørger armbåndet for, på samme måde som med den almindelige søvn.

Smarte funktioner og integrationer

Jawbone UP kan ‘tracke’ rigtig mange ting på egen hånd. Du kan f.eks. indtaste hvad og hvor meget du spiser. Det blev ikke en funktion jeg brugte, da jeg synes, at den havde mangler i forhold til andre Apps som f.eks. ShapeUp.

Glemmer du dit armbånd eller må du f.eks. ikke bruge armbåndet under en håndboldkamp, så kan du manuelt indtaste, hvad du har lavet, hvor længe og hvor hårdt. Dermed bliver du stadig belønnet for din indsats – selv om dit armbånd ikke var med.

Der findes et hav af funktioner og integrationer til Jawbone UP

Der findes et hav af funktioner og integrationer til Jawbone UP

Der findes virkelig mange Apps, som har noget med sundhed og motion at gøre. Det har Jawbone tænkt på. De har nemlig en lang række integrationer til f.eks. Withings og Runkeeper. Alt gør din tracking mere præcis. F.eks. bliver Jawbone UP bedre til at bedømme dine skridt, når den gennem Runkeeper ved, hvor langt du ifølge GPS har bevæget dig. Det er smart!

Endelig er der også et stort socialt aspekt i Jawbone UP. Du har nemlig din egen væg, hvor du kan tilføje venner. Nu kan du holde øje med, om dine venner bevæger sig, eller får tilstrækkelig søvn. Endenu en ting som giver lidt ekstra lyst til at gøre en indsats.

Er Jawbone UP noget værd?

Jeg synes i høj grad at den er noget værd. Armbåndet er jo i sin form ganske simpel, men noget avanceret teknik holder næsten med uhyggelig præcision styr på dine bevægelser. Armbåndet er ikke udstyret med GPS, så jeg ville teste hvor tæt den var på de faktiske tilbagelagte meter. Derfor tog jeg GPS med under en løbetur på 5 kilometer. Her målte Jawbone UP 100 meter for meget. Det synes jeg bestemt er godkendt, og særligt når det var før, at jeg havde kalibreret den i forhold til f.eks. Runkeeper.

Armbåndet har naturligvis indbygget genopladeligt batteri. Batteriet holder nemt i 8-10 dage, så du behøver ikke konstant at ligge den for at blive opladt. Den lange batteritid er selvfølgelig på bekostning af f.eks. Bluetooth signal og GPS, men i de 3 uger jeg har haft Jawbone UP, så har det ikke været irritation, at armbåndet fysisk skal tilsluttes min iPhone inden den kan synkronisere.

På den lidt negative side så synes jeg ikke, at funktionen med spisevaner er helt så gennemført. Selvom du kan scanne stregkoder osv., så synes jeg, at det er omstændigt at måle madmængder ud. Jeg prøvede det en enkel dag, men det var for svært at være præcis omkring sine måltider. Det kunne gå når jeg spiste frysepizzaer, men anderledes svært var det, når det var en skive rugbrød med 3 stjernet spegepølse.

Endelig er armbåndet måske en anelse stort at have på. Jeg er ikke vant til at bære armbånd, så måske det har noget at sige. Trods det generer den mig ikke efter 3 uger, hvor den har været med mig nat og dag. Jawbone UP er desuden af rigtig god kvalitet, og kan tåle vand. Jeg tager den dog af i badet, men den burde kunne klare det.

Jeg er meget begejstret for armbåndet, og den sætter bestemt fokus på bevægelse, søvn og sundhed. Jeg har med garanti bevæget mig 30% mere, siden jeg har fået armbåndet. Og derfor kan jeg kun se, at Jawbone UP virker.

Køb Jawbone UP på nettet

Overvejer du at købe Jawbone UP, så er der en lang række webshops som forhandler det. Jeg vil dog gerne anbefale cableman.dk, da de har en god pris og nyttig information om armbåndet på deres webshop. Desuden er fragten gratis og så giver de helt op til 30 dages fuld returret, hvis du skulle være utilfreds med dit køb.

Køb Jawbone UP online her!

Køb Jawbone UP

5 kommentarer til “Jawbone Up Anmeldelse”

 1. Hej Benny
  Jeg over kraftigt at købe et jawbone armbånd. Og jeg har den filosofi, at når noget er godt, så skal man sige det. Jeg har fået meget ud af at læse din beskrivelse om armbåndet, og vil helt sikkert købe det 🙂 Så tak for en god og yderst informativ hjemmeside. Du er mega sej!

  🙂 Vh Diana

 2. vil hører om du viste hvad det koster at blive produceret? da vi står med en stor opgave inde på niels Brock om dette armbånd 🙂 ?

 3. Kære Benny
  Jeg har bl.a. læst dine anmeldelser af Jawbone og har nu købt mig et. Men jeg kan ikke få det til at virke. Jeg har desværre ikke mange it-eksperter i familien, så jeg tillader mig at skrive til dig, i håb om du kan/vil hjælpe mig. Mit bånd er ladt op, men blinker kun sol + måne. Har en Iphone 4, men kan ikke få den til at virke på telefonen. Det er som om mit Bluetooth ikke vil genkende den. Har du nogle ideer til det kan komme igang?
  På forhånd mange tak.
  Mvh Signe Østergård

  1. Fik du nogensinde svar på dette? Jeg har købt et jawbone med nøjagtig de problemer som du skriver, det virker simpelthen ikke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.