Cool-Well Ølkøler

For omkring et år siden fortalte jeg om, hvordan jeg lavede et gør-det-selv ølhul ud af en nedgravet mælkejunge. I år har jeg opgraderet med endnu et ølhul, men denne gang er den ikke hjemmelavet. I år er der tale om en såkaldt Cool-Well ølkøler. Jeg har kigget nærmere på den, og ser på fordele og ulemper i forhold til mælkejungen.

Cool-Well Ølhul

Førstehåndsindtrykket af Cool-Well

Der skal ikke den store analyse til, for det lyser ud af emballagen, at denne Cool-Well ølkøler taler direkte til alle mænd med hang til øl med vennerne. På emballagen er f.eks. en virkelig simpel vejledning til nedgravningen, som på en humoristisk måde forklarer proceduren. Okay, den er på grænsen til at nedgøre vores intellekt, men de slipper afsted med det, da vi jo må sande, at hele dette ølhul projekt i forvejen er en smule dumt. Første punkt i vejledningen lyder:

Find det perfekte sted. Grav et hul – et flot hul. Nyd dit mesterværk. Tag et billede og hæng det op i redskabsrummet. Sæt spanden i hullet – den passer perfekt.

Men jeg flår emballagen op, og frem kommer en fin Cool-Well ølkøler. Overraskende nok er den samlet og klar til installation. En installation som ikke kræver USB, skruer eller strøm. Denne installation kræver en spade, noget jord at grave i og relativt hårdt arbejde. Det gode ved det hårde arbejde er, at du gør dette for dine øl. Har du det i tankerne, når du graver, så går det en del lettere, end når du f.eks. fjerner ukrudt på alle fire eller klipper hæk – som jo er ganske meningsløst.

Cool-Well emballage

Men tilbage til førstehåndsindtrykket. Cool-Well ølkøleren er lavet af plastik. Den virker meget solid, og ligner ved første indtryk en af de her skraldespande, som står foran de fleste huse. Dog er der ikke skrald i denne.

Når du løfter låget, vil du bemærke, at Cool-Well er udstyret med flamingo pap eller Sundolitt i låget. Dette er uden tvivl en afgørende rolle for temperaturen i beholderen, da det sorte plast låg bliver temmelig varmt i solen. Isolering i låget havde jeg desuden selv god erfaring med, da jeg lavede jordkølede øl med mælkejungen. 

Cool-Well samlet sæt

Men låget er taget af, og op trækker du selve stativet hvor dine drikkevarer skal placeres. Igen er det lavet af plastik, men det virker solidt. Den består af 3 hylder og et hulrum i midten. En lille smart ting ved Cool-Well stativet er, at nederste hylde har lidt ekstra frihøjde end de andre. Det vil sige, at du kan have større dåser placeret på den nederste hylde. Faktisk kan du også have flaskeøl, men min erfaring er dog, at det er bedst med dåserne.

Hulrummet i midten af Cool-Well stativet er heller ikke dumt. Her kan du have en flaske hvidvin eller en anden større flaske placeret. Hvidvin er nok at foretrække, da du på denne måde tilgodeser din kæreste. Du kan evt. bruge det til at sælge ideen om en Cool-Well ølkøler til hende.

Installation af Cool-Well ølkøler

Nu kan du ikke trække den længere. Din Cool-Well ølkøler skal i jorden. Det er vigtigt at finde et godt sted i haven. For det første synes jeg, at det skal placeres tæt på, hvor du kunne finde på at nyde en kølig drik i sommervarmen. Så har du en bænk bagerst i haven, så er det et godt sted at grave dit hul. En anden og vigtig ting som jeg har erfaret er, at det ikke er så dumt at finde et sted, hvor der er mest mulig skygge i løbet af dagen. Låget på Cool-Well er det svageste led, når temperaturen skal holdes nede. Derfor er en skyggeplacering et kløgtigt valg.

I med spaden og i gang. Det kræver ikke den store eksamen for at løse opgaven. Prøv med jævne mellemrum at sænke Cool-Well ned i hullet. Kan den være der – så er du færdig. Hvis ikke – så må du grave videre.

Cool-Well nedgravning

Afslut med at fylde jord omkring Cool-Well. Pres det godt så den har mest mulig kontakt med den kolde jord. Forsøg at få haven til at se fornuftig ud igen. Jeg ved det virker tåbeligt, men din kæreste vil sætte pris på det. I mit tilfælde er det nemt med flis. Jeg har dog ikke nogen perle af en have, men bare det kommer til at nogenlunde ud, så går det an.

Cool-Well nedgravet

Opfyldning af Cool-Well

Nu er vi ved at nå målet. Det sjove venter. Fyld din Cool-Well op. Jeg blev faktisk overrasket over, at Cool-Well kan indeholde 24 dåser og en flaske hvidvin. Det er for mig personligt nok til en god eftermiddag og aften med kolde drikke.

Cool-Well opfyldning

Nu er hylderne fyldt op, og du kan sænke dine drikkevarer ned i hullet. Du har nok allerede nu lyst til at smage på sagerne, men erfaring siger mig, at du som minimum skal vente til næste dag.

Cool-Well anmeldelse

Der er faktisk rigtig mange positive ting at nævne ved Cool-Well. Jeg synes, at det simple stativ med hylder er glimrende. Det gør det nemt at nå ned i bunden hvor dine øl er koldest, og det giver også et godt overblik over, hvilke og hvor mange dåser du har tilbage.

Generelt er der tænkt over tingene. At der er plads til en flaske hvidvin i midten er glimrende, og at selv større dåser kan stå på nederste hylde fungerer også glimrende. Isoleret låg er også en fin detalje, og temperaturen er da også god i Cool-Well. Faktisk giver den køligere drikke end mælkejungen jeg gravede ned sidste år. Om det skyldes at plastik leder kulden bedre, det ved jeg ikke. Men det er overraskende for mig. I det hele taget er den noget mere praktisk end mælkejungen. Ved mælkejungen er der virkelig langt til bunden. Desuden er det svært at komme ned i bunden, hvis den er fyldt med dåser. Omvendt kan mælkejungen indeholder alt. Du kan altså ligge en klase bananer ned, hvis du synes, at en banan skal nydes afkølet. Dette kan du ikke med Cool-Well.

Cool-Well er godt bygget. Det virker solidt, og som man kan forvente. Udseendet på låget er ikke helt skarpt. Min kæreste er ikke begejstret, men jeg ved ikke helt hvad Cool-Well alternativt skulle gøre. I mit tilfælde hvor jeg har flis, så kunne jeg jo lime små stykker flis på låget, så den falder mere ind i naturen. Her er f.eks. en mælkejunge måske lidt mere charmerende.

Jeg er superglad for min Cool-Well, og jeg kan anbefale den. Den virker bare lige lidt mere tjekket og bekvem end f.eks. mælkejungen.

Cool-Well pris

En Cool-Well ølkøler har en rigtig fin pris på 400 DKK. En fornuftig pris i forhold til den vare man får. Den kan blandt andet købes hos Bauhaus og hos Knud Larsen Byggecenter. Jeg mener også, at jeg har set den hos Harald Nyborg.

Uheldet var ude

Mine oplevelser omkring Cool-Well var faktisk skrevet færdige, men så skete der noget ret uheldigt. Jeg havde efter et besøg af nogen venner fået tømt Cool-Well godt og grundigt. Det var derfor tid til at opfyldning. Jeg trak hele stativet op, gik ind i garagen hvor de lunkne drikkevarer befinder sig. Her fyldte jeg den helt op. 24 dåser og hvidvin.

Nu vil jeg så gå tilbage i haven med stativet, da det giver et ordentlig skrald, og alle mine drikkevarer ligger på jorden. Hvad der præcis skete ved jeg ikke. Jeg tænker, at jeg måske har vredet lidt i bærehåndtaget, hvilket så har fået plastiskdelene til at vride sig fra hinanden.

Cool-Well uheld

Cool-Well kunne sagtens samles igen, hvilket videoen herunder viser så fint. Men det var alligevel lidt et skår i glæden, da jeg jo sagtens kan se, at du kunne finde på at gå med et fyldt stativ fra ølhul til terrasse.

Når det så er sagt, så er det sket én gang for mig. Den kan evt. have været dårligt samlet fra fabrikken, eller hvad ved jeg. Jeg tænker dog over det hver gang jeg flytter rundt på Cool-Well, og det er lidt ærgeligt.

14 kommentarer til “Cool-Well Ølkøler”

 1. Kurt Kragh Sørensen

  Min er også gået fra hinanden flere gange og jeg har nu limet den overalt med kontaktlim. Noget billigt bras.

  1. Tak for din kommentar, Kurt.

   Personligt er jeg begyndt at fylde den op ude ved selve hullet i haven. Jeg undgår derved at gå med den, hvilket jeg er overbevist om er det, som vrider den, og får den til at gå fra hinanden. Jeg har ikke oplevet, at den er gået fra hinanden siden.

 2. Jeg har også været ude for at den gik fra hinanden. Det sker når den er fyldt med dåser og en flaske i midterrøret, så klik-samlingen er for svag.

 3. Hej

  Ja, jeg er en af de 3 bag Cool Well 🙂

  Vi har taget det “lille” problem med indsatsen der kan falde fra hinanden under transport op og fået forbedret værktøjet med nogle millimeter hist og her, således den nu er noget mere stabil.

  Det var såmænd bare det jeg ville sige…

  Vh/
  Rasmus Dahlgren

  1. Søren Hansen

   Hej Rasmus,

   Jeg har endnu ikke købt en Cool Well, men overvejer det kraftigt.
   Hvordan sikrer jeg mig, at det er en af de forbedrede brønde jeg køber?
   Det havde i øvrigt været god stil, hvis du havde tilbudt Benny, Kurt og Jens en ny indsats.

   Med venlig hilsen
   Søren

 4. Jeg kan se, at spørgsmålet om den forstærkede indsats var oppe at vende i februar/marts i år. Ligesom Søren vil jeg gerne vide, om Cool Well med den forstærkede indsats er den, der nu forhandles. Vi overvejer at give vores svigersøn en til hans fødselsdag.

  Med venlig hilsen
  Henrik

  1. Hej Lillian

   Ja, den kan sagtens stå i jorden om vinteren. Jeg anbefaler dog ikke, at du har øl og vand i den om vinteren – er det en meget hård vinter, så kan du risikere, at de sprænger. Men selve cool well beholderen kan fint stå i jorden om vinteren.

 5. Jeg har en selv, men jeg kan ikke få temperaturen under 17 grader….ikke engang når lufttemperaturen er lavere.
  Hvad har i af erfaring med temperaturen ?

  1. Har lige fået en igår og undrede mig over det samme… kunne ikke lade være med at sætte et trådløst grilltermometer derned. Den måler 17-19 grader MEN øllene bliver på mystisk vis kolde alligevel

 6. Hej … Jeg har lige gravet en ned , her for ca 1 mdr siden . Men den mængde vand vi har fået her skudt den ca 30 cm op af hullet . Hvad kan man gøre for at få den til at blive nede ? Hvis der er så meget vand , kan den så holde til at stå der om vinteren ?

 7. Fantastisk beskrivelse af glæderne ved et ølhul! Tak for det 🙂
  Jeg skal på jagt efter en mælkejunge !!

 8. Hej Benny.

  Hvad er dine erfaringer med regnvejr..
  Når vi får de her efterårs byger, bliver cool well så fyldt med vand?

 9. jeg har lige samlet min coolwell, ingen af trapperne kan låse så den falder sammen som gamle legoklodser der er 2 korte og 1 lang afstandsstykke men der er ikke plads til alle brønden er for kort og låget er ikke isoleret , så væk med den skal den i hårdt eller blødt plastik?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.